Sajtos csirketócsni

Hozzávalók:

Fél kg csirkemell, vagy csirkecomb filé
2 tojás
4-5 púpozott ek. NaturVita alaplisztkeverék
20 dkg reszelt sajt 
Kis doboz tejföl
Só, bors, fokhagyma-por-, apróra vágott petrezselyemzöld (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

A husit nagyon apróra vágjuk (néhány boltban lehet venni darálva is), majd minden más hozzávalóval ( a NaturVita lisztkeveréket legutoljára) összekeverjük. Sűrű masszát kell kapnunk. Igény szerint alapliszttel lehet még sűríteni a tócsni masszán.

Hűtőben kb 1 órát hagyjuk állni, majd kevés, forró zsiradékon (közepes hőfokon) mindkét oldalát  aranybarnára sütjük. Amíg nincs megsülve rendesen, nehéz megfordítani, széteshet.

Jó étvágyat!

Beszélgetés (1)

Ezt a mezőt ne töltse ki:
S Szerző Kiss Szabolcs 2025.6.16 11:20
A hét végén megleptem ezzel a feleségemet. Nagyon örült, és én is, hogy a foghíjas főzőtudományommal is el tudtam készíteni! A recept gyakran lesz elkészítve nálunk, ez biztos! Köszönöm!