Pizza

Recept:

2 tojás
150 ml víz
20 g olaj
5 g só
7 g porélesztő
15 ml ecet (akár almaecet)
 
A porélesztőt a langyos vízben felfuttatjuk.
A nedves hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk az alapliszt keveréket, és a többi száraz hozzávalót.
Egynemű tésztát gyúrunk pár perc alatt.
35-40 percet hagyjuk pihenni meleg helyen, majd osszuk 2 felé, vagy annyi felé, ahány pizzát szeretnénk készíteni.
Alálisztezett felületen vékonyabb, kör alakúra nyújtjuk (2-3 mm).
Ez idő alatt előkészíthetjük a feltéteket.
Ha kinyújtottuk, vékonyan olajjal megkenjük mindkét oldalát, majd 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 10-15 percig elősütjük. 
Feltétként bármit használhatsz, amit otthon találsz, és belefér egy esetleges kalóriadeficitbe. Mi zsírszegény sonkát, gombát, paradicsomot, pár szelet szalámit, és zsírszegény sajtot használtunk! Ha a feltétek felkerültek, mehet vissza a sütőbe a készre sülésig. Ez a mi sütőnkben nagyjából 12 perc volt. A sajt minimális pirulását érdemes megvárni!
 
 
Jó étvágyat!

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: