Bukta

Tészta hozzávalói:

150 g NaturVita alapliszt keverék
220 g langyos tej
2 csomag por élesztő
3 tojás
110 g olvasztott vaj
csipet só
22 g 4x-es édesítő

10 g zero vaníliás cukor

Töltelék:

Lehet bármi, amit szeretsz!
Lekvár (sütésálló, semmiképpen ne legyen vizes állagú)
Gesztenyemassza
Dió, mák
Túró

 

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és az olvasztott vajat. Ebben a keverékben alaposan elkeverjük a NaturVita alaplisztkeverék kivételével az összes száraz hozzávalót. Ha ezt is jó alaposan összekevertük, jöhet a lisztkeverék. Gyors, dagasztó mozdulatokkal, sima, egynemű tésztát gyúrunk.
Meleg helyen, letakarva, minimum fél-1 órát pihentetjük.
A pihenőidő letelte után, alálisztezett felületen vékony (kb 4-5 mm) -nagyjából- téglalap alakúra nyújtjuk, majd kb 12x12 centis négyzetekre vágjuk a tésztát.
Ráhalmozzuk a választott tölteléket.
4 sarkát összefogva, a széleit jól összenyomkodva, majd alulra behajtva, viszonylag szorosan, egymás mellé rakjuk a kis buktákat. (a tészták oldalát vékonyan megvajazzuk, hogy könnyebben szétjöjjenek sülés után)
 
1 db, zero vaníliás cukorral jól elkevert tojás sárgájával alaposan megkenjük.
Kivajazott tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 50 percig sütjük.
 
Jó étvágyat!

 

 

Beszélgetés (0)

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: